Prezentare generală

Modulul RAPORTARE CONTABILA este un instrument destinat departamentului financiar-contabil, care furnizeaza cadrul general de obtinere a rapoartelor specifice contabilitatii. Raportarea contabila eficienta, reflectand rezultatele curente ale companiei, este indispensabila pentru analiza si planificarea activitatii acesteia.

Modulul RAPORTARE CONTABILA ofera cadrul general de obtinere a rapoartelor specifice activitatii departamentului contabil al societatii. O raportare contabila corecta si operativa reprezinta un suport indispensabil administrarii cu succes a activitatilor societatii.

Modulul RAPORTARE CONTABILA, alaturi de CONTABILITATE GENERALA, constituie un instrument puternic in desfasurarea eficienta a activitatii contabile de catre agentii economici din domenii diverse, caracterizandu-se prin generalitate si flexibilitate.

Usurinta in utilizare, performantele tehnice, posibilitatea obtinerii unor categorii variate de rapoarte care sa acopere necesarul de situatii de iesire specifice domeniului contabil, utilizarea la tiparire a criteriilor de selectie multiple, constituie elementele definitorii care impun produsul ca fiind cel mai performant instrument de acest fel, adaptat prevederilor legislative din Romania.

Modulul RAPORTARE CONTABILA furnizeaza o gama larga de rapoarte care raspund cerintelor contabilitatii de intreprindere.

Exista rapoarte specifice contabilitatii financiare, necesare in relatiile cu autoritatile publice sau terte persoane interesate, rapoarte specifice contabilitatii de gestiune interna, destinate urmaririi si controlului activitatii interne a unitatii si rapoarte centralizatoare, rezultate in urma consolidarii de grup.

Intreaga activitate din cadrul intreprinderii se reflecta in inregistrarile contabile operate asupra diferitelor conturi. Tranzactiile contabile generate automat in contabilitate de fiecare modul al sistemului ISIS sunt reflectate direct in rapoartele contabile, care permit verificarea corectitudinii operatiilor efectuate, urmarirea mentinerii echilibrului intre mijloacele economice si sursele de finantare ale unitatii, intre venituri si cheltuieli.

Indiferent de domeniul de activitate al beneficiarului, modulul RAPORTARE CONTABILA realizeaza documentele de sinteza si de detaliu ale activitatii financiar-contabile si constituie baza mecanismului decizional al intreprinderii, permitand evaluarea calitativa si monitorizarea starii de sanatate a unitatii prin intermediul elementelor de analiza financiara.

Modulul RAPORTARE CONTABILA ofera posibilitati extinse de obtinere a principalelor categorii de rapoarte contabile.

Contabilitate financiara si de gestiune interna.

 • Modulul RAPORTARE CONTABILA furnizeaza rapoartele specifice contabilitatii de intreprindere; exista o serie de rapoarte destinate contabilitatii financiare ( balanta de verificare, bilantul contabil, contul de profit si pierdere, etc.) care servesc la cunoasterea si reprezentarea patrimoniului si a rezultatului obtinut, atat fata de proprietar, cat si fata de autoritatile publice; pe de alta parte exista si rapoarte destinate contabilitatii de gestiune interna, care urmaresc si controleaza in detaliu operatiile determinate de activitatea interna, in functie de specificul unitatii.
 • O categorie larga de rapoarte descriu in detaliu activitatea unor conturi pe o perioada data, prezentand in ordine cronologica tranzactiile in care au fost implicate (fisa contului, registrul de casa, registrul de banca, registrul zilnic, nota contabila etc).
 • O alta categorie de rapoarte reflecta activitatea cumulata a unor conturi in relatie cu celelalte conturi din sistem (cartea mare anuala, cartea mare sah, etc).
 • Exista o serie de rapoarte care descriu activitatea de aprovizionare / desfacere a companiei si taxele pe valoarea adaugata rezultate din aceasta (jurnal de cumparari, jurnal de vanzari, etc).
 • De asemenea, activitatea rezultata din relatiile cu tertii este descrisa de rapoarte specifice (cartea mare terti, solduri terti, cartea mare pe grupe de clienti, tranzactii terti).
 • Rapoartele reflecta in orice moment situatia reala a soldurilor si rulajelor conturilor analitice si sintetice din sistem, constituind o imagine fidela a situatiei financiar-contabile a intreprinderii in fiecare moment.
 • In cazul existentei unui holding cu mai multe companii, se poate realiza importul automat al datelor de la companii la holding. In acest fel, se va dispune de imaginea globala asupra activitatii tuturor companiilor din cadrul holdingului, cu posibilitatea de obtinere a unor situatii centralizatoare la nivel ierarhic superior.
 • Pe langa perioadele contabile clasice, se accepta existenta unor perioade de ajustari in care se pot realiza diferite operatii de ajustare a inregistrarilor contabile existente, in vederea asigurarii compatibilitatii cu alte sisteme contabile (IAS).
 • Utilizatorul poate efectua o analiza complexa la nivel consolidat asupra conturilor analitice definite la unitatile contabile, in vederea urmaririi contributiei fiecarei unitati la acest cont analitic (de exemplu, contributia fiecarei unitati contabile la un anumit tip de cheltuiala).

Vizualizarea mai multor rapoarte simultan

 • Modulul RAPORTARE CONTABILA permite vizualizarea mai multor rapoarte simultan, utilizatorul avand posibilitatea comutarii facile intre rapoartele deschise la un moment dat si / sau dialoagele cu optiunile de tiparire ale acestora.

Optiuni de tiparire a rapoartelor

 • Rapoartele se pot obtine in orice moment, pentru orice perioada contabila, chiar daca aceasta este o perioada inchisa.
 • Modulul RAPORTARE CONTABILA permite setarea dinamica a optiunilor de tiparire a rapoartelor. In functie de specificul fiecarui raport, utilizatorul poate opta pentru tiparirea acestuia pentru unul sau mai multe conturi, una sau mai multe perioade contabile, o anumita nota contabila sau un anumit modul din cadrul ISIS.
 • Rapoartele pot fi vizualizate pe ecran si / sau tiparite la imprimanta.
 • In cazul existentei mai multor filiale in cadrul aceleiasi companii, utilizatorul poate opta pentru tiparirea rapoartelor la nivelul unei singure filiale sau la nivelul companiei, in urma consolidarii datelor aferente tuturor filialelor.

Integrare in sistemul informatic ISIS.net

 • Modulul RAPORTARE CONTABILA poate fi utilizat numai de catre utilizatorii autorizati de SISTEMUL CENTRAL din cadrul ISIS .net
 • Modulul RAPORTARE CONTABILA furnizeaza rapoarte al caror continut se bazeaza si reflecta totodata tranzactiile inregistrate in contabilitate prin intermediul oricarui modul din cadrul ISIS.net.
 • Filialele si perioadele contabile pentru care se doreste tiparirea unui raport sunt aceleasi cu cele utilizate de toate celelalte module din sistemul informatic ISIS .net.