Istoric

Omnis Grup a fost fondata in 1990, fiind prima companie privata din Romania care si-a stabilit, ca unic domeniu de activitate, dezvoltarea de software.

Pe parcursul intregii perioade – de la infiintare pana in prezent, in procesul de dezvoltare si implementare a sistemelor si serviciilor software, compania a devenit un centru reprezentativ pentru pregatirea si perfectionarea angajatilor in domeniul in care isi desfasoara activitatea.

Constituit initial din 9 fosti angajati ai Institutului pentru Tehnica de Calcul din Bucuresti, colectivul companiei numara acum peste 50 de analisti si programatori, absolventi ai facultatilor de automatizari/calculatoare si matematica/informatica.

Obiectivul principal al companiei il reprezinta dezvoltarea de solutii IT, prin asimilarea continua a celor mai avansate tehnologii pe plan mondial si prin motivarea celor mai buni specialisti de pe plan local.

Cunoastere

Windows

Incepand cu anul 1990, Omnis Group a facut parte din programe beta pentru Windows 3.0, Windows 3.1, Windows for Workgroups, Windows 95, Windows NT, SQL Server, BizTalk Server.

In 1996, Omnis Group a fost prima companie din Romania care a primit statutul de Microsoft Certified Partner, certificare reinnoita ulterior, in mod constant, pana in prezent.

Din anul 2000, Omnis Group si-a insusit mediul tehnologic Microsoft .NET, recunoscut pe plan mondial ca oferind cele mai avansate capabilitati pentru realizarea si exploatarea aplicatiilor si serviciilor integrate in platforma Internet. Mediul .NET asigura interconectarea sistemelor si surselor de informatii diferite, active in orice zona a Internetului, indiferent de platforma tehnologica sau de limbajul de programare folosit. Mediul .NET creeaza un spatiu global de comunicare, permitand oricarei organizatii sa expuna, prin servicii web si standarde XML, interfete inteligente si eficiente catre lumea inconjuratoare.

Sistemul ERP ISIS .NET a fost premiat la Paris în anul 2002, în cadrul concursului Microsoft EMEA (Europe Middle East Africa) RAD (Retail Application Developer) Awards, pentru “Cea mai bună utilizare a tehnologiilor Internet”. De asemenea, soluţia ISIS a obţinut în anul 2001 la Amsterdam premiul I la concursul Microsoft RAD Awards, pentru cel mai bun sistem ERP (Enterprise Resource Planning).

Unix / Sun

Omnis Group a acumulat experienta si cunoastere in platforma Unix/Sun, dezvoltand aplicatii interactive in domeniul medical, destinate procesarii imaginilor digitale preluate din mostre de tesuturi. In acest context, compania a participat, intre 1992 si 1998, la realizarea proiectului Melanie/Expasy, folosind statii de lucru SUN4 si SUN SPARC, sistemele de operare SunOS 4.1.x si Solaris 2, si mediul de interfete grafice XWindows X11r5 si OpenWindows 3.3. Dezvoltarea s-a facut cu OSF/Motif, C++ 2.1 si 4.0, SPARC Works.

In aceeasi perioada, Omnis Group a luat parte la proiectul OSIRIS, care si-a propus realizarea unui set de instrumente destinate configurarii, manipularii si analizei imaginilor medicale, pe platforme diferite, folosind o interfata utilizator comuna. Proiectul a fost derulat in mediul Unix, pe statii de lucru SUN SPARC, folosind sistemul X11 si OSF-Motif. Omnis a realizat de asemenea portarea pe Windows 3.11, Windows 95 si NT, in paralel pe 16 si 32 de biti.