Omnis Group a obtinut CMMI Maturity Level 3
28 iulie, 2007

Omnis Group a incheiat evaluarea conform standardului Capability Maturity Model Integration, obtinand recunoasterea conformitatii cu cerintele impuse de nivelul 3 de maturitate (CMMI-DEV Continuous v1.2, ML 3). Astfel, Omnis Group devine una dintre putinele companii care obtine aceasta recunoastere in noua versiune 1.2 a standardului, lansata in August 2006.

Evaluarea CMMi se face conform modelului stabilit de Software Engineering Institute (SEI), un centru de cercetare si dezvoltare finantat de Departamentul Apararii al SUA, care functioneaza la Universitatea Carnegie-Mellon din Pittsburgh. Evaluarea are in vedere doua criterii principale: calitatea produselor si maturitatea organizatiei in procesul de dezvoltare de software.

Modelul CMMi ofera o colectie de practici standard de lucru, a caror insusire asigura imbunatatirea proceselor de dezvoltare si intretinere a produselor si serviciilor software, pe intreaga durata a ciclului lor de viata. Succesul unei evaluari CMMi, constand in verificarea riguroasa a definirii, documentarii si aplicarii unei structuri institutionalizate de procese, reguli si proceduri, reprezinta astazi cea mai solida recunoastere a competentelor in domeniul informatic. Evaluarea CMMi confirma faptul ca organizatia are capabilitatea de a estima in mod corect efortul si resursele necesare desfasurarii unui proiect de dezvoltare de software si ca administreaza proiectele respective intr-un cadru operational eficient si performant.

Efortul Omnis Group, desfasurat pe o perioada de 12 luni, a fost sustinut de o sponsorizare acordata de CHF Romania, in cadrul programului Enterprise Development Strengthening derulat de USAID. Consultanta externa, pe intreaga durata a pregatirii procesului de certificare, a fost asigurata de firma 3PRO-LAB Consulting.

Procesul de analiza si evaluare a fost condus de Marcelo Amadio, Lead Appraiser CMMi din partea companiei Procesix Inc., partener al SEI.

Consultanta externa, pe intreaga durata a pregatirii procesului de certificare, a fost asigurata de firma 3PRO-LAB Consulting Srl.

“A fost o munca lunga si grea, dar rezultatul pozitiv obtinut ne onoreaza si ne obliga sa crestem in continuare performanta si calitatea activitatilor noastre. Avem in vedere ca modelul CMMi defineste 5 nivele de maturitate si competenta, suntem deocamdata pe treapta a 3-a si ne propunem ca si obiectiv, in urmatorii 2 sau 3 ani, atingerea nivelului maxim”, a declarat Serban Ghenea, director general Omnis Group.

Nicolae Giurescu, director general 3PRO-LAB Consulting – “Doresc sa felicit intreaga echipa OMNIS Group pentru aceasta remarcabila realizare. Am fost impresionat de atitudinea pozitiva si de profesionalismul cu care s-a abordat proiectul de imbunatatire a proceselor de dezvoltare software. Pe durata colaborarii noastre, am reusit sa-mi dau seama ca motivatia obtinerii ML3 isi are radacinile in traditia organizatiei de a fi mereu in avangarda.”

Procesix este o companie internationala cu sediul central in Canada, partener Software Engineering Institute, care acorda servicii de consultanta in vederea imbunatatirii proceselor de dezvoltare de software si inginerie a sistemelor, in baza modelului CMMi. Compania angajeaza instructori si evaluatori acreditati de SEI pentru conducerea evaluarilor prin metoda SCAMPI (Standard CMMi Appraisal Method for Process Improvement) si pentru sustinerea cursurilor de introducere in modelul CMMi.

3PRO-LAB Consulting SRL este prima companie din România care ofera consultanta specializata pentru adoptarea modelului CMMi. Consultantii companiei au o experienta substantiala în domeniul imbunatatirii proceselor software, dobândita în peste 10 ani de profesare în SUA si Canada.