Integrated Strategic Information Systems

Omnis Group Home Page

 

ISIS

Contabilitate Generala

Aprovizionare

Desfacere

POS

Gestiune Stocuri

Plati

Incasari

Mijloace Fixe

Transporturi

AVL

Productie

Intretinere-Reparatii

Personal

Salarizare

ePayroll.NET

Raportare Comerciala

Raportare Contabila

Nomenclator Articole

Informatii Parteneri

Sistem Central

Tablou de Bord

Studii de Caz

Distributie

Productie

Contabilitate

Personal - Salarizare

Suport Tehnic

 

Transporturi

Modulul TRANSPORTURI este destinat urmaririi si controlului activitatii de transporturi a intreprinderii, in vederea asigurarii operatiunilor de distributie si livrare a marfurilor si serviciilor catre clienti si parteneri, in conditiile folosirii eficiente a mijloacelor de transport si reducerii cheltuielilor aferente.

Modulul TRANSPORTURI ofera suportul necesar prelucrarii documentelor specifice activitatii de transporturi si administreaza informatii asupra traseelor folosite de mijloacele de transport.

Modulul gestioneaza trei nomenclatoare principale: drumuri, autovehicule si destinatii.

Modulul poate sa genereze un traseu optim, luind in considerare destinatiile de livrare, punctul de start, punctul de oprire si vehiculul alese de utilizator. Traseul construit automat de program indeplineste urmatoarele cerinte principale: sunt efectuate toate livrarile, distanta totala acoperita este minima, capacitatea de transport a autovehicolului nu este depasita de masa totala a marfurilor transportate. In plus, programul ofera posibilitatea de specificare manuala a traseului. Astfel, utilizatorul completeaza secventa de localitati care alcatuieste traseul si operatiile (incarcare /descarcare) care trebuie efectuate in aceste localitati.

Nomenclatorul de drumuri intretine informatiile privind drumurile intre localitatile unde filialele organizatiei sau partenerii acesteia isi au sediul. Utilizatorul poate specifica lungimea drumului intre perechea de localitati selectata si un punctaj care reflecta calitatea drumului.

Nomenclatorul de vehicule contine date privind mijloacele de transport din dotare: numar de inmatriculare, tip, sarcina maxima utila, capacitate volumica maxima, km parcursi de la revizia tehnica, km parcursi de la schimbul de ulei, consum normat, combustibil in rezervor, alte informatii tehnice.

Nomenclatorul destinatiilor contine adresele de destinatie.

Modulul asigura facilitati pentru:

  • Generarea si administrarea documentului "Foaie de parcurs";
  • Generarea variantelor optime de realizare a transportului, in raport cu costurile si gradul de incarcare al mijloacelor de transport;
  • Planificarea utilizarii mijloacelor de transport si evaluarea gradului de incarcare;
  • Evidenta perioadelor de indisponibilitate a mijloacelor de transport si replanificarea transporturilor;
  • Prelucrarea datelor privind inspectiile tehnice periodice.

Modulul TRANSPORTURI gestioneaza nomenclatoarele de drumuri, destinatii, autovehicule si tipuri de mijloace de transport, administreaza foile de parcurs si genereaza traseele care acopera livrarile selectate.

Eficienta in editarea documentelor

  • Programul opereaza in modul “unitate de lucru si perioada curenta”, care permite gruparea naturala a livrarilor si traseelor asociate dupa unitatea emitenta si data documentului. Aceasta inseamna ca orice livrare sau traseu prelucrate la un moment dat au ca unitate emitenta unitatea de lucru si data de operare cuprinsa in perioada curenta.
  • Pentru a modifica sau sterge o livrare, utilizatorul selecteaza mai intai documentul, fie dupa data emiterii, fie dupa numarul extern (preluat din documentul primar) si ID-ul (asociat de modul la inregistrarea documentului).
  • Programul ajuta utilizatorul la editarea unei livrari oferind facilitatea de alegere a unei valori dintr-o lista incarcata din baza de date, pentru campuri precum: codul expeditorului, codul destinatarului, ID-ul articolului.
  • La completarea documentului “Foaie de parcurs”, programul incarca listele continand numerele de inmatriculare ale vehiculelor si remorcilor disponibile, destinatiile posibile pentru marfuri, facturi si avize de expeditie care pot insoti marfa, numele soferilor si delegatilor.
  • Un traseu generat de program este inregistrat in baza de date si poate fi prelucrat ca un document. Aceasta inseamna ca poate fi selectat fie dupa numarul extern si ID, fie dupa data. Dupa selectie, traseul este incarcat din baza de date si poate fi sters, modificat sau reconstruit, pe baza unor noi parametri (livrari, punct de pornire, punct de oprire, autovehicul) alesi de utilizator.
  • Modulul ofera o metoda de vizualizare a continutului unei livrari prin afisarea sau tiparirea unui raport similar cu formularul de livrare.

Setarea parametrilor de lucru

  • Setarea companiei curente stabileste organizatia pe care lucreaza un utilizator. Organizatia poate fi un depozit, o sucursala sau sediul central.
  • Utilizatorul isi poate schimba parola de acces. Programul solicita vechea parola a utilizatorului, noua parola si o confirmare a noii parole.
  • Setarea unitatii de lucru stabileste unitatea la care sunt inregistrate livrarile si traseele. Codul unitatii de lucru identifica documentul impreuna cu ID-ul documentului. Unitatea de lucru se poate schimba utilizand o ferestra de selectie in care structura organizatorica a companiei este prezentata sub forma arborescenta.
  • Setarea perioadei curente asigura prelucrarea documentelor in perioade de timp delimitate, mai exact in perioadele contabile care corespund lunilor calendaristice. Asfel o livrare sau un traseu pot fi inregistrate, actualizate sau sterse daca data lor de emitere este cuprinsa in perioada curenta. Perioada curenta se poate schimba folosind o fereastra de selectie care contine lista de perioade incarcate din baza de date.

Siguranta in operare

  • Accesul la baza de date este controlat de un mecanism de protectie structurat pe parole si drepturi de acces asociate utilizatorilor, unitatilor din componenta companiei si operatiilor.
  • Programul lucreaza in modul “tranzactional” la salvarea informatiilor in baza de date. Daca operatia esueaza, datele revin la starea anterioara operatiei.
  • Modulul ofera un mecanism de protectie impotriva erorilor de operare, prin validarea automata a datelor completate de utilizator conform unor reguli predefinite.
  • Modulul intretine in baza de date un istoric al modificarilor facute asupra documentelor.

Integrare in ISIS

  • Modulul TRANSPORTURI utilizeaza sistemul de protectie structurat pe utilizatori, parole, operatii si unitati componente, sistem de protectie gestionat de modulul SISTEM CENTRAL.
  • Expeditorul si destinatarul unei livrari sunt unitati din structura organizatiei gestionate de modulul SISTEM CENTRAL sau parteneri ai acesteia, administrati de modulul INFORMATII PARTENERI.
  • Utilizatorul poate specifica pe un document de tip Livrare articole din catalogul gestionat de modulul NOMENCLATOR ARTICOLE .