Integrated Strategic Information Systems

Omnis Group Home Page

 

ISIS

Contabilitate Generala

Aprovizionare

Desfacere

POS

Gestiune Stocuri

Plati

Incasari

Mijloace Fixe

Transporturi

AVL

Productie

Intretinere-Reparatii

Personal

Salarizare

ePayroll.NET

Raportare Comerciala

Raportare Contabila

Nomenclator Articole

Informatii Parteneri

Sistem Central

Tablou de Bord

Studii de Caz

Distributie

Productie

Contabilitate

Personal - Salarizare

Suport Tehnic

 

POS

Modulul POS este destinat inregistrarii si procesarii tranzactiilor efectuate in cadrul unitatilor de vanzare cu amanuntul - vanzari prin bonuri fiscale, rapoarte zilnice si periodice, evidenta stocurilor etc

Modulul POS este destinat inregistrarii si procesarii tranzactiilor efectuate in cadrul activitatilor de vanzare cu amanuntul, punand la dispozitie facilitati pentru inregistrarea, centralizarea si urmarirea vanzarilor companiei prin bonuri fiscale, in unitati de tip supermarket, minimarket, magazin, restaurant, unitate prestatoare de servicii, chiosc etc.

Sistemul permite tiparirea bonurilor fiscale cu ajutorul unui aparat fiscal omologat, in conformitate cu ORDONANTA DE URGENTA nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Aparatul fiscal indeplineste toate cerintele legislative:

  • inregistrarea livrarii de bunuri sau prestari de servicii concomitent cu calculul taxei pe valoarea adaugata aferente, cu specificarea nivelului de cota de taxa pe valoarea adaugata pentru fiecare operatiune sau a faptului ca operatiunea nu este supusa taxarii;
  • imprimarea bonurilor fiscale conform prevederilor ordonantei de urgenta;
  • posibilitatea de corectie a erorilor numai inainte de emiterea bonului fiscal. Corectarea unei erori sau anularea unei vanzari se evidentiaza pe bon si se poate efectua numai cu conditia ca valoarea totala a acestuia sa nu devina negativa;
  • emiterea raportului nefiscal ”X” care reprezinta o vizualizare a valorilor curente cumulate in totalizatoarele zilnice, de la ultimul raport fiscal de inchidere zilnica pana in momentul tiparirii acestuia;
  • emiterea raportului fiscal ”Z” de inchidere zilnica pe baza totalizatorelor zilnice din memoria de date proprie, insotit de inscrierea datelor cu caracter fiscal care caracterizeaza sintetic ziua de lucru, in memoria fiscala ca operatiune indivizibila, urmat de operatiunea efectiva de golire zilnica (stergerea totalizatoarelor si a contoarelor zilnice).
  • avertizarea utilizatorului printr-un mesaj explicit atunci cand capacitatea de inregistrare libera a memoriei fiscale scade sub minimum 60 de inregistrari de golire zilnica;

Modulul permite emiterea de rapoarte fiscale periodice pe anumite perioade sau pe intreaga perioada de utilizare a memoriei fiscale prin obtinerea datelor de raportare pentru perioada solicitata din memoria fiscala si calcularea totalurilor pentru perioada raportata.

Modulul ofera posibilitatea vizualizarii tuturor bonurilor fiscale emise, chiar si dupa inchiderea fiscala a zilei.

Procesarea unei astfel de tranzactii consta in inregistrarea documentului propriu-zis, actualizarea automata a stocurilor si generarea automata a tranzactiilor contabile asociate documentelor.

Pentru a creste viteza de operare interfata permite selectarea produselor atat pe baza codurilor de bare existente pe produse cat si a id-ului de produs. In plus, numarul bonului, data acestuia si casa pe care se face bonul sunt propuse automat. In cazul produselor cu pret unic acesta se propune automat, operatorul avand doar sarcina de a completa cantitatea.

Display-ul client permite vizualizarea produselor pe masura ce acestea sunt introduse in documentul bon fiscal precum si a preturilor si a totalului de plata. Documentul bon fiscal nu este functional fara imprimanta fiscala si afisorul client conectate corespunzator.

Modulul ISIS Desfacere asigura service-ul imprimantei fiscale, oferind functii de setare a datei, orei, denumirii si adresei firmei proprietare, cotelor de TVA (oferind in acest scop folosirea a patru cote de TVA diferite), seriei si codului fiscal. Aplicatia se ocupa si de monitorizarea starii imprimantei, avand posibilitati de recuperare a bonurilor si blocarea generarii altor bonuri fiscale cand apar probleme de functionare cum ar fi caderea curentului, probleme de conectare calculator - imprimanta, lipsa hartie imprimanta, imprimanta deschisa.

Tiparirea presupune si operatia de salvare a bonului in baza de date. In cazul in care salvarea esueaza, operatia de tiparire nu se executa.

In cazul in care salvarea se executa cu succes si tiparirea nu poate avea loc (indiferent de motive), interfata documentului bon fiscal se inchide iar la deschidere va incerca sa tipareasca bonul salvat. Interfata nu este operationala pana nu se tipareste acest bon. Daca tiparirea esueaza in timp ce bonul este deschis, este necesara inchiderea si redeschiderea imprimantei fiscale, pentru a anula bonul respectiv.

Modulul poate functiona integrat in backoffice-ul unei intreprinderi mari, beneficiind de toate avantajele platformei SQl Server 2000: replicari tranzactionale, numar nelimitat de utilizatori, dimensiunea bazei de date limitata doar de suportul fizic de stocare. Acesta poate fi insa configurat si pentru a deservi puncte comerciale simple, izolate, folosind in acest scop ca platforma tehnologica motorul de baze de date MSDE, care ofera suportul specific SQL Server de gestiune a datelor fara necesitatea achizitionarii unor licente separate pentru acest produs.

Integrare in sistemul informatic ISIS

  • Operatorii si drepturile acestora sunt gestionati de administratorul de sistem, care are posibilitatea adaugarii si stergerii operatorilor sau modificarii drepturilor. In acest scop, administratorul utilizeaza functionalitati implementate in cadrul modulului SISTEM CENTRAL .
  • La inregistrarea oricarui document, sistemul asigura actualizarea automata a cantitatilor existente in stocurile de bunuri materiale, date gestionate de modulul GESTIUNE STOCURI .
  • Documentul se finalizeaza cu generarea tranzactiilor contabile corespunzatoare, tranzactii ce pot fi vizualizate folosind modulele CONTABILITATE GENERALA si RAPORTARE CONTABILA .
  • Pornind de la datele inregistrate, se pot realiza rapoarte privind volumul si structura vanzarilor, folosind modulele RAPORTARE COMERCIALA si RAPORTARE CONTABILA .